آلمان روز چهارشنبه طرح‌هایی را اعلام کرد تا تانک‌های سنگین به اوکراین تحویل دهد و آمریکا نیز در آستانه انجام دادن اقدام مشابهی ست.

tank

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این اعلام که تقویت نظامی قاطعی برای کی‌یف شمرده می‌شود، از طرف مسکو به عنوان یک اقدام تحریک‌آمیز بی‌پروا محکوم شده است.

کی‌یف ماه‌هاست که خواستار دریافت تانک‌های تهاجمی اصلی غربی است که به نیروهایش قدرت آتش، حفاظت و تحرک برای شکستن خطوط دفاعی روسیه و نفوذ به درون مناطق اشغال‌شده را می‌دهند.

اندی یرماک، رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت: «چند صد تانک برای خدمه تانک‌های ما...این چیزی است که به مشت کوبنده واقعی دموکراسی بدل خواهد شد.»

آلمان برنامه‌هایی برای فرستادن یک گروهان ابتدایی شامل ۱۴ تانک «لئوپارد ۲» از انبارهای خودش اعلام کرد و همچنین صادرات آنها را بوسیله کشورهای متحد که قادر به ارسال آنها هستند، با هدف تجهیز دو گردان کامل زرهی برای اوکراین را تایید می‌کند. هر گردان زرهی به طور معمول شامل سه تا چهار گروهان زرهی می‌شود.

از طرف دیگر دو منبع از آمریکا اعلام کردند که واشینگتن نیز چندین تانک آبرامس M1 را به اوکراین می‌فرستد. 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت هر تانک آمریکایی که به اوکراین فرستاده شود، مانند همه تانک‌های دیگر به آتش کشیده خواهد شد.»

۲۰ ارتش در جهان دارای تانک‌های لئوپارد هستند که آلمان هزاران عراده از آنها را تولید کرده است لهستان و فنلاند قبلا وعده ارسال تانک‌های لئوپارد را در صورت تایید برلین داده بودند و انتظار می‌رود، چندین کشور دیگر نیز به سرعت از آنها پیروی کنند. برلین قبلا یک گروه از تانک‌های مشابه «چلنجر» را به اوکراین ارائه کرده بود و فرانسه نیز فرستادن تانک‌های «لکرک» را در نظر دارد.

مارک هرتلینگ، فرمانده پیشین نیروهای زمینی آمریکا در اروپا تخمین زده است که تانک‌های لئوپارد حداکثر تا ماه مارس (اسفند) در میدان‌های نبرد در اوکراین به کار خواهند رفت و عملیاتی شدن تانک‌های آمریکایی که نیاز به حمایت تدارکاتی بیشتری دارند، ممکن است بیش از ۸ ماه طول بکشد.

مسکو می‌گوید عرضه سلاح‌های تهاجمی به اوکراین فقط جنگ را به درازا خواهد کشید و پیروزی گریزناپذیر این کشور را به تاخیر خواهد انداخت. آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشینگتن گفت تحویل تانک‌های تهاجمی آمریکا «یک تحریک آشکار دیگر» است.

آنتونوف در کانال پیام‌رسان تلگرام سفارت گفت: «روشن است که واشینگتن عامدانه قصد دارد شکستی راهبردی بر ما تحمیل کند.»

روسیه در هفته گذشته تهدیدهایش بر ضد غرب را تشدید کرده است و دیمیتر مدودف متحد پوتین آشکارا گفت که یک قدرت هسته‌ای که با شکست مواجه می‌شود، می‌تواند از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کند.

مقامات غربی که از ارسال تانک‌ به اوکراین حمایت کرده‌اند، تهدیدهای مسکو را به عنوان هارت و پورت رد می‌کنند و می‌گویند روسیه از قبل جنگی تمام‌عیار را بر ضد اوکراین به راه انداخته و از حمله به ناتو یا استفاده از سلاح‌های هسته‌ای منصرف شده است.

هفته پیش متحدان غربی قو میلیاردها دلار کمک نظامی جدید از جمله صدها وسیله نقلیه زرهی جنگی و نفربر را دادند- که هنگام در کنار تانک‌ها برای نفوذ به درون خطوط دشمن به کار روند، به عنوان وسائل کارآمدتری برای حمله شمرده می‌شوند.

اوکراین پذیرفته است که نیروهایش از شهر سولدار، یک شهر کوچک دارای معدنکاری نمک در شرق این کشور عقب‌نشینی کرده است که روسیه بیش از یک هفته پیش ادعا کرد آن را در بزرگترین پیروزی‌اش در طول بیش از شش ماه گذشته تصرف کرده است.

این شهر در نزدیکی باخموت، شهر بزرگتری قرار دارد که هفته‌ها است کانون حمله نیروهای روسی بوده است.

خطوط مقدم جنگ در دو ماه گذشته علیرغم تلفات سنگین هر دو طرف ثابت بافی مانده است و تصور می‌شود هر دو طرف جنگ در حال طرح‌ریزی برای حملات جدید برای فصل بهار باشند.

کد خبر 737404

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha